13 Şubat 2010 Cumartesi

AL PACİNO



* THE GODFATHER (1972)
Al Pacino, Marlon Brando
KONU: Baba, 3 Oscar ödüllü, Francis Ford Coppola filmi Sicilya'dan göç eden Corleone ailesi, Amerika'da yerleşme çabalarını sürdürürken kendilerine kaba kuvvet kullanmaya kalkan ve yapmaya kalktıkları her işten haraç isteyen bir takım kimliği belirsiz kişilere karşı onlar da kaba kuvvet kullanmaya ve bunda da başarılı olmaya başlayınca kendilerini tahmin bile edemeyecekleri bir yaşantının içinde bulurlar. Bir taraftan son derece katı örf ve aile yaşantısı diğer tarafta ise acımasızca önlerine çıkanları yok etmeye başlayan Corleone ailesi bir müddet sonra Amerika'nın en korkulan mafya topluluğu haline gelmiştir. Kendileri her ne kadar mafya değil bir aile olduklarını söyleseler de.

TÜRK: Filmde Türk adında bir karakter var. Adı Sanotso. Uyuşturucu mafyasının başındaki isim. Tarlaları Türkiye'de. Çok iyi bıçak kullanabiliyor. Corleone'nin söylediğine göre sözüne güvenilir bir isim. Sanotso, Baba'dan 1 milyon dolar istemeye geliyor fakat baba uyuşturucu işine girmem deyince Türk tarafından suikaste uğruyor. Sonucunda Al Pacino yani Michael tarafından da Türk öldürülüyor.

* THE RECRUİT (2003) ABD
Al Pacino, Colin Farrell
MESAJ: Bir çaylak her zaman çaylak mıdır?
KONU: James Clayton, tecrübeli ajan Walter Burke’un tam aradığı insandır. Bir operasyon görevlisi olmadan önce acemi çaylaklar, zorlu eğitim sürecini başarıyla geçmelidirler. Oyunun kurallarını Burke’dan öğrenen James, kurumdaki rütbeleri hızla tırmanırken, kendisi gibi acemi çaylaklardan olan Layla’ya aşık olur. Ancak James’in oyundaki rolünü ve hocasıyla olan kedi-fare ilişkisini sorgulamaya başlamasıyla Burke, onu bir köstebeğin belirlenmesi görevine getirir. İkili arasındaki gerilim o andan itibaren hızla tırmanırken CIA’in ünlü özdeyişleri bir kez daha gün ışığına çıkacaktır: “Hiç kimseye güvenme” ve “Hiçbir şey göründüğü gibi değildir”.

* THE MERCHANT OF VENİCE (2004)
Al Pacino, Jeremy Irons, Joseph Fiennes
Shakespeare’in 16. yüzyıl Venedik’inde geçen zamandan bağımsız komedi-draması bir grup Hıristiyan asilzadesinin yazgısını, talihini ve Yahudi tefeci Shylock’la ilişkilerini konu alıyor.

* TWO FOR THE MONEY (2005)
Al Pacino, Matthew McCoughney, Rene Russo
KONU: Kirli Para, Brandon Lang, yetenekli bir sporcuyken, hep ünlü bir sporcu hayalleri kuruyordur. Bir gün yaşadığı sakatlıktan sonra, kendisini 900 lü hatlara cevap verirken bulacaktı. Fakat tuhaf bir şekilde Brandon eski bir oyun kurucudan daha fazlası olduğunu gösterecek ve Amerikan Futbol liginde neredeyse belirsiz olan maçlarda sonuçları yüzde yüze yakın oranla tahmin etmeye başlayacaktı. Onun bu yeteneği bahis şirketi olan Walter'ın dikkatini çekecek ve ikili arasında yeni bir iş ilişkisi başlayacaktır. Brandon nerdeyse kesin sonuç tahminleri yaparak Walter'ın şirketini büyütürken, Walter Brandon'ın yeteneklerine hayatı üzerine bahse girmeye hazır hale gelecektir.

* OCEAN'S THİRTEEN (2007) ABD
Brad Pitt, Al Pacino, Matt Damon, George Clooney, Vincent Cassell
MESAJ: Las Vegas'ın büyüsü, otelin önündeki meşhur havuz, organizasyon başarısı, akıl, Brad Pitt'in kahverengi gömleği ve beyaz pantolonu, Andy Garcia'ya yakışan puro ve harika saçları, Clooney'in farklı yakışıklığı, al Pacino'nun yardımcısı, Vincent Cassell Monica Bellucci'nin kocası değil miydi?, Phemanon muydu o matt Damon'ın azdırıcı parfümü..., gelebilecek en iyi kadrolardan biri, yönetmen başarısı Steven Soderbergh

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder